Trend: jaren ‘ 20

Kerst is voorbij, maar natuurlijk gaan we het jaar niet uit zonder nog een knalfeest op de 31e! Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, ben ik op het moment best wel gek op de roaring ’20s stijl die door de film The Great Gatsby (die uitkwam in mei) helemaal terug is. Deze look staat bekend als glamourous, maar wat houdt een jaren ’20 look nu precies in? Je kunt natuurlijk beginnen met het bekijken van de film. Dit vind ik sowieso een aanrader. Ook al zijn de recencies niet al te best, ik vind het gewoon al fijn om naar al die mooie kleding te kijken. Daarnaast kun je veel inspiratie vinden bij een van de oudere collecties van Jean Paul Gaultier.
roaring 20s1 2 3

Een van de must-haves voor een echte roaring ’20s look is een jurkje met verlaagde taille. De mode in de jaren ’20 focusde minder op het vrouwelijke figuur waardoor de verlaagde taille supertrendy werd. Maar gelukkig betekent dit niet dat je niet voor iets vrouwelijks kunt gaan. Veren, kralen en lange kettingen zorgen ervoor dat je er glamourous, sophisticated en vrouwelijk uitziet. Daarnaast waren prints super trendy en vaak geinspireerd op Egypte als gevolg van de ontdekking van Toetanchamon.

Ben je echt een accessoires gek? Dan is de jaren ’20 stijl echt iets voor jou. Een hoofdsieraad was heel erg trendy en werd vooral versierd met veren, kralen, etc. Je kunt bijvoorbeeld een haarband met een paar veren omdoen. Daarnaast is een bob kapsel soort van jaren essentieel voor de jaren ’20 (al moet ik zeggen dat ik daarvoor toch iets te gek ben op mijn lange lokken).

Wat vind jij van de roaring ’20s stijl? Fan of juist helemaal niet?

Speak Your Mind

*