Pimp je baksels!

We kennen natuurlijk allemaal de bakmixen voor brownies, kwartaart, appeltaart etc., of hebben zelf een simpel recept voor bijvoorbeeld quiche. Om dat er al zoveel mogelijkheden zijn wil ik jullie geen recept hiervoor geven. Ander nadeel van al deze recepten is dat iedereen deze recepten wel kent. Ben je bijna jarig of heb je gewoon zin in iets lekkers en wil je je baksels een beetje upgraden, dan lees je hier hoe je een aantal van je baksels kunt pimpen.

shutterstock_84894307Bron foto’s: Shutterstock

Brownies: Hoewel ik ook wel eens brownies “from scratch” maak, moet ik eerlijk bekennen dat ik vaak een kant en klaar pakje koop waar zelfs de bakvorm al bij in zit. Om het een beetje op te leuken doe ik er vaak stukjes gehakte witte chocolade doorheen en frambozen. Je kunt natuurlijk verse frambozen gebruiken, maar veel makkelijker is eigenlijk om zo’n pakje bevroren frambozen te kopen. Je gooit deze gewoon bevroren en al door je brownie mengsel, tegelijk met de witte chocolade. Daarna giet je het mengsel in je bakvorm en zet je deze in de oven. Tijdens het bakproces ontdooien de frambozen, maar omdat je ze er bevroren in gegooid hebt blijven ze stevig.

Appeltaart: Ook de klassieke Nederlandse appeltaart is altijd een succes. Deze kun je pimpen door er stukjes stroopwafel door te doen. Ik weet dat er heel veel recepten bestaan voor appeltaart met stroopwafels, maar ik wilde hem toch even delen. Met heel veel dank aan een van mijn lieve vriendinnetjes die deze appeltaart een keer voor me gemaakt heeft.

Cheesecake en kwarktaart: Je cheesecake en kwarktaart kun je natuurlijk opleuken met verschillende soorten fruit, maar ook met de bodem kun je spelen. Maak de bodem eens van lange vingers of verkruimelde Oreo koekjes, speculaas of kokoskoekjes.

Quiche: Als je net als ik alleen woont, is een hele quiche vaak veel te veel om alleen op te eten. In plaats daarvan maak ik vaak mini quiches in mijn muffin bakvorm en vries deze daarna in. Ook erg leuk om te maken als voorgerecht bij een etentje of als hapje op een verjaardag.

Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven en ben benieuwd of jullie nog tips hebben om je baksels te pimpen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog meer ideeën heb, maar dan wordt deze post wel erg lang. Wie weet komt er binnenkort een deel 2…..

Speak Your Mind

*