Pimp je baksels-part 2

Afgelopen woensdag schreef ik al een post over hoe je je baksel kunt pimpen, maar eerlijk gezegd had ik nog wel wat meer inspiratie. Hierbij dus deel 2:

Scones: Ben je nog niet bekend met scones dan moet je die zeker proberen. Onze Britse buren zijn gek op deze zoete broodjes(ok het zijn niet echt broodjes, meer een soort combi tussen een broodje en een gebaktje). Scones vind je meestal in de neutrale vorm of met rozijnen. Hoewel ik die met rozijnen erg lekker vind, kun je je scones ook nog op een andere manier pimpen. Als het net als afgelopen week warm is, kun je ze wat frisser maken door een lepel citroensap door je deeg te doen en geraspte citroenschil. Ben je net als ik een chocoholic? Dan kun je natuurlijk ook gewoon stukjes chocolade door je scones doen.
20140324 Pimp je baksels 2
Koekjes: Wil je het echt makkelijk houden? Dan kun je voor deze methode zelfs kant en klare koekjes gebruiken. Met chocolade kun je superleuke streepjes op je (kant en klare) koekjes maken. Hiervoor zet je een pan met heet water op, hang je een hittebestendige kom boven het kokende water en smelt je hierin stukjes chocolade. Deze methode heet au-bain-marie. Terwijl de chocolade smelt leg je je koekjes op een bakrooster met daaronder een stuk bakpapier/aluminiumfolie. Let op je legt dus het bakpapier/aluminiumfolie niet onder de koekjes maar onder het rooster waar de koekjes op liggen. Als de chocolade gesmolten is, haal je met een theelepel een lepeltje warme chocolade uit de pan. Hierna houd je het lepeltje een beetje schuin zodat de chocolade er langzaam afloopt en beweeg het lepeltje heen en weer boven de chocolade koekjes. Als je lepeltje leeg is, haal je weer een lepel chocolade uit de pan en ga je doen met hetzelfde proces. Het teveel aan chocolade valt door het rooster op het bakpapier en je krijgt mooie strepen op je koekjes.

Cake: Ook je cake kun je eigenlijk heel makkelijk pimpen. Als je je beslag voor de cake gemaakt hebt schenk je de helft in een andere kom. Hierna meng je er cacao door. Je moet zelf even kijken hoeveel je lekker vindt. Schenk eerst het ene mengsel in je bakvorm, daarna het andere er over heen. Hierdoor krijgt de helft van je cake een chocolade kleur en smaak.

Chocoladetruffels: Ok dit is misschien wel het meest heftige en gedurfde idee, maar ik beloof je dat het super lekker smaakt. Maak chocolade truffles van donkere chocolade. Hier doorheen roer je een heel erg fijn gesneden rode peper. Het klinkt raar, maar is super lekker.

Zo, voorlopig ben ik nu door mijn “pimp je baksels” ideeën heen. Heb jij nog tips of tricks? Laat deze dan achter in de comments.

Speak Your Mind

*