Hotspot: Tassenmuseum Hendrikje

Zoals jullie waarschijnlijk al gelezen hebben in mijn post van 16 oktober heb ik, op zijn zachtst gezegd, een liefde voor tassen (mijn crush op de bruine leren tas is ondertussen bijna een lange termijn relatie aan het worden). Daarnaast hou ik op zijn tijd best wel van een beetje cultureel doen. En als je dan cultuur en tassen kunt combineren is dat natuurlijk helemaal fijn :) . Tassenmuseum Hendrikje is wat mij betreft dan ook een van de hotspots van Amsterdam. En vragen je ouders of grootouders wat je gedaan hebt van het weekend, kun je eerlijk zeggen: “Mama, ik ben naar het museum geweest”.

Hendrikje 20131115

Laatst ben ik voor de verjaardag van een vriendin met een groep meiden naar dit museum geweest en dat was eigenlijk heel leuk en origineel! Tassen als buidels, in de vorm van een sok, van plastic, leer of andere gekke materialen.  Heel leuk om te zien dat zelfs vroeger al de tas niet alleen als iets praktisch gezien werd, maar ook echt als een accessoire. Er zijn een aantal hele oude tassen te zien, maar je kunt je ook verlekkeren aan een paar modernere designertassen (denk aan Alexander McQueen, Louis Vuitton, Chanel, Fendi, etc.). En als we het dan toch over verlekkeren hebben, bij de fashion high tea krijg je o.a. bonbons in de vorm van tassen en schoenen geserveerd. Wat mij betreft nog zo’n top combi, chocolade en schoenen….

Comments

  1. Wat een super leuke tas!

Speak Your Mind

*