DIY: Ripped jeans

20140407 Ripped jeans1 2 3

Jeans met gaten, oftewel ripped jeans, zijn net als veel andere trends uit de jaren `90/begin `00s weer helemaal terug. Afgelopen jaren zagen we al de terugkomst van het boyfriend model, maar nu mag dit model dus ook een aantal gaten hebben. Heb je een oude spijkerbroek die je wilt pimpen? Dan kun je er een ripped jeans van maken. Hoe ga je dan te werk?

Wat heb je nodig? Zorg dat je een klein schaartje of scherp mesje hebt(bijv. Stanley mes), een baksteen of een anders stevig blokje van iets, schuurpapier, naald en draad en een pincet.

Aan de slag. Belangrijk is dat je niet gelijk grote gaten gaat knippen in de jeans. Leg de baksteen in de jeans onder de plek waar je een “gat” wilt creëren. Schuur de jeans op deze plek met het schuurpapier. Hierdoor wordt de stof al wat dunner en krijgt het al een beetje een versleten effect. Daarna maak je met het mesje of het schaartje kleine horizontale sneetjes op dezelfde plek. Ben je hiermee klaar, dan kun je ook deze weer een beetje opschuren. Hierdoor komen de draadjes van je jeans een beetje lost. Daarna trek je met een pincet langzaam de verticale draadjes uit de jeans. Nadat je een aantal draadjes eruit getrokken hebt, zie je langzaam het versleten effect ontstaan. Ga door tot het naar je zin is. Ben je klaar? Dan kun je daarna nog met naald en draad een lijntje om het versleten stuk naaien, dit ziet er niet alleen leuk uit maar zorgt ook dat de gaten niet te ver doorschuren.

Speak Your Mind

*